MASAL OKUMALARI ANLATIM YARIŞMASI

YARIŞMANIN AMACI:

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin    zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

YARIŞMANINKONUSU:

‘Türk Dilinin Zenginliği”  ana başlığı altında Türkçenin doğru ve düzgün kullanımı, Türk Dilinin zengin kelime hazinesi, geçmişten günümüze kültürel miras aktarıcısı olma özelliği ve zengin söz varlığı  ile diğer dünya dillerini etkilemesi

KATILIMVEUYGULAMAESASLARI:

EserlerdeAranacakŞartlar:

·         “Türk Dilinin Zenginliği” konulu Masal Anlatımı  yarışmasına, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında resmî ve özel ilkokul kademesinde öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

·         İlkokul öğrencileri okudukları masallardan hareketle eserlerini oluşturacaktır.

·         Masal anlatma etkinliğinde öğrenciler pazen veya çuval kaplı  panoları, mantar veya mıknatıslı panoları kullanabilir.

·         Pazen bir karton mukavva ya da tahta üzerine kumaş geçirilerek elde edilebilir.  Kullanılacak karton ya da tahta 70/100 ölçülerinde olmalıdır.

·          Pazen tahtada masal anlatmak üzere masal kartları, hazır renkli resimler  ya da her biri çevrelerinden oyularak kesilmiş masal figürleri kullanılabilir.

·         Sulu boya, kuru boya, gazlı boya kullanılarak resimler yapılabilir.

·         Figürlerin anlatılmasında eva kağıdı, keçe, renkli kağıtlar vs. kullanılabilir.

·         Masal konusu oyuncak, kukla ya da geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulmuş figürlerle ifade edilebilir.

·         Masal konusu ve masal adı  Word belgesine yazılarak ürünün yanında iletilmelidir. Yazılar 12 punto Times News Roman formatıyla yazılmalıdır. KatılımcınınAdı-Soyadı ve okulu aynı belgede belirtilmelidir.

·                     Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

·         Eserlerin özgün ve yarışma temasına uygun olması gerekmektedir.

·         Yarışmaya katılacak eserler İlçe/İl MilliEğitimMüdürlükleri Ortaöğretim birimlerine teslim edilecektir.

·         Herkatılımcı,yarışmayabir(1)eserlekatılabilecektir.

·         Yarışmayagönderileneserlerindahaönceherhangibiryarışmayakatılmamışveyaherhangibir yerdeyayınlanmamışolmasıgerekmektedir.

·         Yarışmaya katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecek, yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.

·         Yarışmaya katılanlar, eserin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu taahhüt eder. Ödül alankatılımcılardanbutaahhütleridışındahareketettiğianlaşılanlarıneserleriyarışmadışıbırakılır. Ödül verilmiş olup sonradan bu yönde tespiti yapılanların ödülleri geri alınır.

Eserlerin Okul Yönetimine Teslimi                                                   26.03.2024

Okul Brincisi Seçilen Eserin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Gönderimi  27.03.2024

Birinci Seçilen Eserin İl Milli Eğitim Müdürlüğne  Gönderilmesi            28.03.2024

İl Birincisi Seçilen Eserin İlanı                                                         29.03.2024